בשונה מחגי ישראל כמו פסח, חנוכה, שבועות ופורים – בסוכות השאירו אותנו מבולבלים, ללא כיוון קולינרי מוכתב ומאכלים מסורתיים להיצמד אליהם. אצלנו בבית, על רקע העובדה שסוכות נחגג בערבים הסתויים הקרירים נהוג להגיש קדרה שכל כולה זועקת חמימות משפחתית וביתית, ולגמרי מתאימה לאווירה המחבקת של הסוכה.
גם בהיבט הפרקטי יש יתרון גדול להגשת קדירה כמנה עיקרית – לא צריך לחמם בתנור הביתי ולהוציא החוצה לסוכה, התבשיל שומר על חומו לאורך זמן ואפשר להניח אותו על השולחן עם מכסה וליהנות ממנו גם אחרי שעה מההגשה
התבשיל הפשוט לכאורה, הוא כל כך עשיר ונדיב, מאפשר להביא לידי ביטוי את מגוון התוצרת החקלאית העונתית, ובעצם מתחבר לערכים של חג הסוכות – בטטה, דלעת, עדשים, קטניות ומגוון ירקות שורש עונתיים .
למרות הרשימה הארוכה של המרכיבים שבו, אופן ההכנה שלו מאוד קל ופשוט, וגם מי מבינכם שלא מתחבר לרזי המטבח – יצליח לעשות אותו בקלות, בלי להסתבך ולהתאמץ
קבלו מתכון לתבשיל חם, עשיר, צבעוני נדיב ומלא ניחוחות -
מה צריך?
1 בצל (עדיף סגול) קצוץ או חתוך לרבעים
3 שיני שום
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 שורש סלרי קצוץ (לא חובה, אצלנו בבית למשל מוותרים עליו לרוב)
1 דלורית או לדלעת יפנית, קלופה וחתוכה לקוביות
1 כוס עדשים
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כף רסק עגבניות
1 כף סילאן
1 ליטר ציר ירקות (או מים עם קצת אבקת מרק, גם לגמרי זורם)
2 כפות שמן זית
תבלינים לפי הטעם – אצלנו פלפל, פפריקה, מלח, כמון וטימין או רוזמרין, מעט קינמון
איך מכינים?
בסיר רחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את כל הירקות ומערבבים כ5 דקות.
מוסיפים שאר המרכיבים מלבד הנוזלים (היין, והמים) ומערבבים כ2 דקות.
מוסיפים את היין, מערבבים, ולאחר כדקה - היזהרו לא להשתכר מהאדים בשלב הזה (-: -
מוסיפים את ציר הירקות/המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-50 40 דקות עד שהירקות מתרככים. אפשר לתת בוסט של קירמול בתנור – ל10 דקות.
הגישו לצד חלה טרייה ותתכוננו למחמאות המשוגעות...
מתכננים לארח בסוכה? זה הזמן להשתדרג לסוכה לנצח איכותית וחזקה מבית סוכות דיל