אני שייכת לסוג שאוהב לארח, לצד הלוגיסטיקה וההתעסקות המעייפת לקראת, יש הרבה רגעי יופי וקסם שמתעלים מעל הכל מבחינתי.
מה שכן, הדברים שמאתגרים אותי הוא יצירת גיוון קולינרי כך שהמנות לא יחזרו על עצמן בכל אירוח, בטח כאשר מדובר על אירוח חוזר של אותם אורחים – בני המשפחה הקרובה.
אז נכון שקשה להמציא את עצמנו מחדש כל פעם, לכן אני משתדלת בכל חג לבחור להתמקד במנה אחת חדשה, מקורית ומרעננת ואם אפשר שזאת תהיה מנה סוחטת מחמאות אז בכלל בול בפוני
השנה לרגל חג סוכות בחרתי לגוון עם עוגה מיוחדת שהמרכיבים המרכזיים שלה מתאימים בדיוק לחג הסוכות – תפוחים המסמלים באופן מובהק את חגי התשרי והתחלות חדשות, ושקדים שמבטאים את חגיגת התוצרת של אמא אדמה והחקלאות הכפרית
עוגת חלום עשירה - תפוחים, שקדים וקרם מסקרפונה
מצרכים
לעוגה :
* 3 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות
* 1 כוס סוכר
* 1 כוס קמח
* 0.5 כוס שקדים טחונים (או פרוסים שטחנתם)
* 0.5 כוס שמן
* 3 ביצים
* 1 כפית קינמון
* 0.5 כפית סודה לשתייה
* 1/4 כפית מלח
* 1 כף מיץ לימון
* 0.5 כוס אגוזי לוז קצוצים
לקרם מסקרפונה:
*250 גרם גבינת מסקרפונה
* 0.5 כוס שמנת להקצפה
* 1/4 כוס סוכר
* 1 כפית תמצית וניל
אז איך ומה עושים?
ראשית חממו את התנור ל180 מעלות.
בקערה הקציפו את הביצים יחד עם הסוכר עד הבהרה, הוסיפו את השמן והמשיכו להקציף.
בקערה נפרדת ערבבו את כל החומרים היבשים, ומזגו אותם בעדינות לתוך תערובת הביצים.
הוסיפו את תפוחי העץ וערבבו עד שהתפוחים נטמעים בתערובת.
העבירו לתבנית (אינגליש או עגולה, הכל זורם) עם נייר אפיה והכניסו לתנור לכ45 דקות עד הזהבה וקיסם יבש
בזמן שהעוגה הנהדרת בתנור, זה הזמן להכין את קרם המסקרפונה הרך והקרמי שיתן לעוגת החג שלכם את הטאץ' המנצח- בקערה חדשה מקציפים את השמנת המתוקה עד רגע לפני התייצבות, מוסיפים את הגבינה, הסוכר והווניל ומקציפים עד שהקרם יציב ואוורירי .
זהו, שנייה והאירוע מסתיים – הוציאו את העוגה מהתנור, הניחו לה מעט להצטנן ומרחו עליה בנדיבות את הקרם ומעליו את אגוזי הלוז שיוסיפו יופי מרשים ועוד טוויסט של טעם.
אם נותרה בכם סבלנות, תוכלו לקשט את העוגה עם פרוסות תפוח טריות למראה חגיגי מושלם!
אז עכשיו כשיש לכם עוגת חג סוכות חמה, מרשימה ומתוקה רק תוודאו שיש לכם סוכה למכירה, ואל תחכו לרגע האחרון למלאי הסוכות שיישאר זמין בחנויות